Corona stoppede detailhandel i Dronninglund

Ann Frydenlund ved skiltet der fortæller om de forholdsregler der findes i Nicoline 1

Corona stoppede detailhandel i Dronninglund

Men en presset butiksindehaver tog initiativ til at få salg i butikken igen.

Ann Frydenlund fra dametøjsbutikken Nicoline i Dronninglund, besluttede at hun måtte gøre noget efter Corona lukningen af Danmark havde sendt hendes omsætning ned på 400 kr. pr dag. Hun havde sendt personale hjem og butiksdøren blev ikke åbnet af en eneste kunde. Handlen i Dronninglund stod helt stille og kollegaerne i byen havde heller ikke noget at lave.

Vores sæsonvarer er i butikken men kunderne kom ikke og jeg tog derfor den drastiske beslutning at køre på med sommerudsalg nu mens varerne er aktuelle. Jeg vil hellere have kunder og omsætning end vente på at tøjet bliver uaktuelt og vi lider den stille butiksdød hvor vi ikke kan betale vores regninger og til sidst må lukke. Fortæller Ann Frydenlund mens hun viser rundt i butikken, hvor 6 kunder er i gang med at finde sommertøjet.

Ann Frydenlund gik i tænkeboks og lavede en simpel gul flyer som hun og hendes mand begyndte at uddele til de mange mennesker der kom til Meny Dronninglund, der ligger lige overfor tøjbutikken Nicoline. Flyeren blev også uddelt rundt i Dronninglund og det gav resultat. 50 % rabat er selvfølgelig også en medvirkende faktor til kundernes interesse. Omsætningen hoppede op på 12.000 på første udsalgsdag og har siden ligget på det niveau.

Super Brugsen Dronninglund og Meny Dronninglund har store fælles plakater, med alle butikkernes tilbud, til at stå ved indgangen til dagligvarebutikkerne. Dette har hjulpet Dronninglunds specialbutikker til at få budskabet om udsalg ud til befolkningen. Dronninglund Handels formand Anders Dige har ydet en stor indsats for at få kommunikation mellem butikkerne på plads og han står for koordinering af plakaternes indhold.

Kunderne kommer ind i vores butik hvor vi tager alle de Corona forholdsregler vi kan. Vi har håndsprit, plexiglas foran kassen og max 8 kunder inde ad gangen. Udsalget har skabt omsætning så vi kan komme af med alle sommer varer og ikke mindst kan vi betale vores leverandører så vi kan få efterårs varer hjem. – udtaler Ann Frydenlund.

De andre detail butikker i Dronninglund har valgt at følge Ann Frydenlunds eksempel og kører nu også udsalg. Dette har skabt en tilstrømning af kunder udefra, som på forskellig vis har hørt at Dronninglunds butikker har åbent, passer på deres kunder og har udsalg på alle de flotte sommervarer i butikkerne.

Adspurgt om opbakningen til at handle lokalt er til stede blandt borgerne i området forklarer Ann Frydenlund:

Jeg og mine kollegaer i byen mærker virkelig den lokale opbakning og folk der kommer her, nævner selv at de vil handle lokalt i denne Corona tid. For ellers har borgerne ikke lokale butikker i fremtiden. Folk kommer også udefra og fortæller at vores åbningstider og udsalg har fået dem til at handle i Dronninglund frem for på nettet eller i andre større byer. Dronninglunds butikker bliver ikke rigere af at have udsalg nu. Men det kan være redningen der sikrer et handelsliv i byen på sigt og vi håber at folk fremover vil handle endnu mere lokalt.